Kantasolurekisteri on lähellä sydäntämme. Project liv ry:n perustajalle Nina Friberg-Brännkärrin pojalle Toddelle löytyu kantasolurekisterin kautta luovuttaja ja tämä pelasti hänen henkensä.

Nina ei tiennyt kantasolurekisteristä ennen kuin perheen tarve syntyi ja samoin on asia useimpien kohdalla. Siksi on tärkeää tehdä rekisteri tunnetuksi tällä tavalla. Nina kertoo mielellään lisää Kantasolurekisteristä kouluissa, työpaikoilla ja muille ryhmille. Tällä tavalla saavat useammat enemmän tietoa, mitä on tarjolla syöpää sairastavalle. 

Projekt liv toimii yhteistyössä SPR Veripalvelun kanssa. JS Jaro on Projekt Liv`in suurlähettiläs.

Kun Todde sairastui oli yksi ensimmäisistä kannustavista postilähetyksistä  JS JARO`lta , sekä junioreilta että isoilta pojilta,  se lämmitti!

Viimeinen päivä maaliskuuta juhlimme Todden toista syntymäpäivää, päivää, jolloin hänen luuytimensä uusittiin.

Todden syntymäpäivää juhlittiin 2014 kotona pizza- ja diskoillalla. Samana iltana sain viestin, että Suomessa syöpää sairastavalle tytölle oli mahdotonta löytää luuydinluovuttajaa. Silloin kotona rupesimme miettimään, miten voisimme olla avuksi. Silloin Todde sai idean, hän halusi haastaa luovuttajiksi Jaron pelaajia ,jotka ovat nuoria, terveitä ja erittäin sopivia Kantasolurekisteriin. Soitin Jaron toimitusjohtajalle seuraavalla viikolla ja hän ilmoitti Jaron olevan mukana.

Heidän sitoutumisensa johti uusiin jäsenien rekisteröitymisiin, videoon ja infon leviämiseen. Tämä sai minut innostumaan asiaan yhä enemmän ja Project Liv syntyi. Yhteistyö Jaron kanssa on jatkunut, ja se tuntuu todella hyvältä.

Katso Jaron video tästä