Nina Brännkärr-Friberg

Nina on Project liv ry:n aloitteentekijä. Hän on hallituksen puheenjohtaja, mutta työskentelee myös yhdistyksen päivittäisen toiminnan parissa. Ninan vastuualueeseen kuuluvat strategiset sekä taloudelliset asiat. Nina on tuotantotalouden insinööri, jolla on myös logistiikan maisterin tutkinto. Nina ehti työskennellä alalla 15 vuotta kunnes Project liv perustettiin kesällä 2015. Hänen poikansa sairastuminen leukemiaan ja kokemukset taudin tiimoilta olivat lähtölaukaus muidenkin ihmisten kadotettujen hymyjen palauttamiselle. Ninalla on myös omakohtaisia kokemuksia vaikean sairauden kanssa elämisestä. 

Nina asuu Pietarsaaressa ja hänellä on mies sekä kolme lasta. Hän viettää paljon aikaa myös huvilalla Luodossa. Akkujaan Nina lataa kuntoilun parissa. Hän pitää myös ruoanlaitosta ja antaa välillä luovuuden kukoistaa. Ninan motto on: Kiitollisimpia eivät ole he, jotka ovat onnellisia vaan onnellisimpia ovat he jotka ovat kiitollisia. Lausahdus ”It´s cool to care” on myös Ninan sydäntä lähellä.Mirella Enlund

Mirella on vaimo sekä kolmen tyttären äiti. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri ja lähti mukaan yhdistyksen toimintaan ensimmäisen kerran syksyllä 2015. Mirella on alusta asti ollut mukana kehittämässä unelmapäiväkonseptia ja hänen vastuualueellaan ovat LIV Unelmat. 

Omakohtaiset kokemukset diabeteslapsen äitinä sekä anorektikon sisaruksena olemisesta ovat antaneet Mirellalle ymmärryksen siitä, miten haastavaa arki pitkäaikaissairaan lapsen kanssa saattaa olla. Hän on tietoinen siitä, miten suuri merkitys pienellä kannustuksella ja pitkäaikaissairaiden lasten perheiden huomioon ottamisella voi olla perheen jaksamisen kannalta. Mirellalle on tärkeintä perheiden kohtaaminen. Lahjat, joita tässä yhteydessä tavataan jakaa, ovat vain bonusta. Tasapainoa muuten hektiseen arkeensa perheen, työn ja seurakuntatyön parissa Mirella hakee sauvakävelystä.   Susanna Back

Jo opiskellessaan terveydenhoitajaksi Susanna koki haluavansa tehdä jotain enemmän hoitoalan hyväksi. Hän lähti tosin jatko-opiskelemaan ja ehti työskennellä lähemmäs 10 vuotta Vaasan ruotsinkielisen seurakunnan toiminnanohjaajana kunnes eräänä päivänä löysi itsensä eristettynä toisen tyttärensä kanssa steriilistä huoneesta lastenosastolla. Tämä kokemus sai hänet ajattelemaan asioita uusiksi. 

Vuoden 2016 alussa Susanna löysi Project liv ry:n ja tiesi heti tuolloin, että toimintaan osallistumisen myötä hänellä olisi mahdollisuus saada aikaan muutosta. Tänään Susannan vastuualueeseen kuuluu LIV hoitoalalla.

Hän on omasta aloitteestaan myös syventänyt osaamisalueitaan mm. kriisipsykologian saralla. Susanna painottaa myös hyvän ihmiskohtaamisen tärkeyttä hoitoalalla. Vapaa-ajallaan hän nauttii merestä, luonnosta sekä ihmiskohtaamisista. Kaikkein parhaiten hän viihtyy saadessaan kehittää ja kehittyä!


Heidi Lindeman (äitiyslomalla)

Heidi on Project liv ry:n työntekijöistä ensimmäinen, joka on itse saanut ottaa osaa kaikesta siitä hienosta, jota yhdistys tarjoaa pitkäaikaissairaille lapsille ja heidän perheilleen. Heidi on joutunut ajattelemaan asioita uusiksi ja asettamaan asioita tärkeysjärjestykseen hänen toisen lapsensa sairastuttua kaksi kertaa leukemiaan. Täten hän haluaa tehdä sitä, millä tässä maailmassa oikeasti on väliä: nimittäin muiden samankaltaisessa tilanteessa olevien ihmisten auttaminen. Heidi on opiskellut vaatetusalan muotoilijaksi sekä on myös käsityökasvatustieteen maisteri. Heidin intohimona ovat kulttuuriin liittyvät asiat ja hänen vastuualueellaan onkin yhdistyksessä Kulttuuri hoitoalalla.

Heidi asuu Mustasaaressa keskellä maaseutua miehen ja kahden lapsensa kanssa. Hän viihtyy parhaiten luovien ja käden taitoihin liittyvien askareiden parissa. Puutarhatyöt, sisustaminen, käsityöt ja kanojen hoito ovat lähellä hänen sydäntään. Saada olla ulkona puutarhassa ja seurata vuodenaikojen vaihtumista kaikkien kauniiden värien, muotojen ja tuoksujen kautta antaa Heidille voimia jaksaa eteenpäin. Heidi uskoo kulttuurin parantavaan voimaan. Hänen mottonsa on: ”Selviät paljon enemmästä kuin koskaan olisit uskonutkaan”.Marie Bergman

Marie on kotoisin Turun seudun saaristosta, Paraisilta, jossa hän asuu miehen, kahden lapsen ja kissan kanssa. Marie on koulutukseltaan sosionomi (YH), jolla on lastentarhanopettajan pätevyys. Marie työskentelee omaishoidon ohjaajana ja vuodesta 2020 hän on myös osa Project liv -tiimiä työskennellen yhdistyksen hyväksi Turunseudulla yhtenä päivänä viikossa.

Sairaalamaailma tuli Marien perheen elämään erityisen tutuksi vuonna 2017 perheen saadessa tietää, että molemmat lapset sairastavat synnynnäistä kroonista sairautta. Kaiken raskaan keskellä vastaan tuli Project liv tarjoamaan korvaamatonta tukeaan. Marie on vuodesta 2018 toiminut yhdistyksen auttavana kätenä, ja maaliskuussa 2019 hän kävi yhdistyksen vapaaehtoiskoulutuksen. Mariella on myös teinivuosiltaan lähtien omakohtaisia kokemuksia sairaan sisaren omaisena olemisesta. Vapaa-ajallaan hän rentoutuu parhaiten saaristossa hyvän kirjan, kahvikupposen ja iloisten lasten parissa.
Yvonne Flygar

Yvonne on vaimo ja viiden lapsen äiti Siuntiosta. Perheeseen kuuluu myös kaksi koiraa. Yvonne on työskennellyt asiakaspalvelu työtehtävissä teini-iästä asti, mm eri ravintoloissa, matkaoppaana ulkomailla sekä vartijana. Hän on myös työskennellt lähihoitajana vanhuspalvelussa. Lokakuussa vuonna 2021 hän tuli mukaan Project Livin tiimin ja työskentelee yksi päivä viikossa Project Livin hyväksi Uudellamaalla.

Yvonnen perheessä on useampi lapsi jolla on pitkäaikaissairaus. Kaikki se aika mitä hän on lastensa kanssa viettänyt sairaalassa yllättävillä, lyhyeillä käynneillä tai pitkillä jaksoilla ja miten paljon se on kuormittanut heidän perhettään, varsinkin nuorimpien lasten ensimmäisinä vuosina, niin hän ymmärtää hyvin mitä perhe käy läpi, kun perheessä on pitkäaikaissairaus. Vuonna 2019 Project Liv toteutti Yvonnen perheelle unelman ja se todella avasi hänen silmät miten tärkeä tämä työ on, että voi eri tavoilla antaa perheille joissa on pitkäaikaissairaus, vähän jotain ekstraa heidän raskaaseen arkeen. Vapaa-ajalla hän käy mielellään pitkällä lenkillä koirien kanssa ja kuuntelee musiikkia. Hänen lempi sitaatti on: "Älä ole huolissasi! Kyllä minä aina selviän!"
Magnus Lindström

Magnuksen intohimona on aina ollut identiteettisuunnittelu, joka ulottuu aina julkisen tilan suunnitteluun asti. Jo työuransa alkutaipaleella hän sai tuntumaa työskentelystä sairaalamaailman ja informaatiosuunnittelun parissa. Näiltä ajoilta syntyi myös ajatus tehdä enemmän kylmiltä vaikuttavien sairaalaympäristöjen eteen. Etenkin lastenosastot jäivät mietityttämään häntä. Kun Project liv ry:stä sitten otettiin häneen yhteyttä identiteettisuunnitteluun liittyen, oli hänellä jo mielessään visioita edellisistä työtehtävistä sairaaloihin liittyen. Haastetta tehtävään toi sellaisen identiteetin luominen, joka olisi yhtä helposti käytettävissä niin sairaalan sisällä kuin ulkopuolella.

”Ajatuksena Project liv ry:n identiteettisuunnittelun taustalla on, että sen tulee olla helposti muokattavissa eri tehtävistä riippuen. Identiteetin ytimeen kuuluvat logo ja sen sisältämät perusmuodot kolmio, neliö ja ympyrä. Yhdessä perusvärien (punainen, sininen, keltainen) kanssa nämä muodostavat vahvan muotokielen, joka luo mahdollisuuden jatkuvaan kehitykseen. Muotokieli on tämän lisäksi myös lasten hyvin helppo omaksua”, Magnus kertoo. 

Vapaa-ajallaan Magnus rakastaa musisointia, mikä antaa hänelle mukavaa vastapainoa arkeen ja työhön.