Gör en insats

Stöd och hjälp oss - kom med och gör en praktisk insats!  

Välkommen med och gör en praktisk insats för Project liv

Vi har många olika alternativ för dig som företagare, privatperson eller skola att göra en praktisk insats. Här finns några tips men vi kan också hitta på nya sätt att samarbeta på om det behövs, så ta gärna kontakt om du har idéer!

Hjälpande hand

Vi behöver ständigt hjälpande händer, både företagare och privatpersoner, som är villiga att bidra med sina kunskaper, färdigheter och tjänster. Kanske du har ett spännande fritidsintresse, ett roligt yrke eller bara vill ge av din tid? Hör av dig, kanske just din erfarenhet, produkt eller tjänst behövs inom kort! 

Liv på skolan

När er skola startar upp någon form av samarbete med Project liv kommer vi gärna ut och berättar om föreningens verksamhet. Efter besöket är det skolans ansvar att fullfölja projektet som inletts. #itscooltocare
 
Som skola kan man välja ett eller flera av följande samarbetsformer:

Panta för livet

Skolan samlar in pantflaskor i en för ändamålet avsedd och målad tunna. Därefter pantas flaskorna/burkarna och panten doneras till Project liv. Fråga för mer info

Liv-dagsverke

Donera skolans dagsverksinsamling till Project liv. Anmäl er skola eller klass till nina@projectliv.fi så får ni allt material som behövs: infovideo , infobrev, arbetsgivarblankett och tack-diplom. Samtidigt får skolan en egen Mobile Pay kod och referensnummer. Ni kan själva fritt välja dagsverksdag.

Livs-rundan
Ett evenemang i form av ett ärevarvslopp. De insamlade medlen tillfallet Project liv. Fråga för mer info
 
En hjälpande hand
Eleverna får i uppdrag att hitta på goda gärningar ute i samhället och sedan dokumentera dessa. Idén kommer från Oxhamns skolas projekt Räck mig din hand. Fråga för mer info.
 
Liv pärlarmband
Ett ”talkotillfälle” när eleverna får pärla armband som de antingen sedan själva säljer, eller som de väljer att ge till Project liv, som i sin tur säljer dem. Alla intäkter för armbanden, oberoende vem som säljer dem, tillfaller Project livs verksamhet.
 
Project liv klubben
En form av tex eftisklubb, där klubben samlas tex 1ggn/vecka och gör en insats, tex pärlar armband som de sedan själva gör marknadsföring för och säljer. Intäkterna tillfaller Project livs verksamhet. 

Sy och sticka

Sy hundar. Hundarna kan sys av resttyger, men det är viktigt att tygen har Project Livs färger (blått, gult och rött). Öronen ska vara sydda av filttyg och ha en gul yttersida. Det ena innerörat ska vara blått och det andra rött. Hundarna doneras främst till ambulanserna där de delas ut till alla barnpatienter. Kontakta oss för mönster och tyglogo.

Sticka sockor. Project Liv-sockorna är designade av Benita Stenlund och får gärna stickas i Project Livs färger (blått, gult och rött). Vi tar även emot andra stickade sockor i alla storlekar.

Sy grytlappar. Du kan själv designa dessa hur du vill. Mått och färg spelar ingen roll. OBS! Du behöver kontakta oss för tyglogon som ska sys fast i kanten.

Sy värmedynor. Mått 15x15cm. Sys gärna i glada färger. Fylls med ris. OBS! Du behöver kontakta oss för tyglogon som ska sys fast i kanten.

Sy necessärer till tonåringar (flickor/pojkar). Är du intresserad att vara med och sy dessa? Kontakta oss för mönster och tyglogo.

Virka smådjur. Du kan själv välja djur och färg. Alla djur tas emot med tacksamhet!

 

Kunskap och idéer är alltid välkommet så kontakta oss mer än gärna också i andra praktiska insatser!