Stamcellsregistret är nära vårt hjärta. Genom stamcellsregistret hittades en donator till föreningens grundare Nina Brännkärr-Fribergs son Todde och det räddade hans liv. Nina kände inte alls till registret innan hon och hennes familjs behov uppstod och så är fallet för de flesta. Därför känns det viktigt att göra registret mera känt och bidra på detta vis. Nina ställer gärna upp och berätta mer om stamcellsregistret för skolor, arbetsplatser eller övriga grupper. På så sätt kan flera ta sitt sociala asvar.

Project liv samarbetar med blodtjänst

JARO- Project livs ambassadörer
När Todde blev sjuk var en av de första uppmuntrande postförsändelserna från JARO, både från Juniorerna och stora pojkarna. Det värmde!

Den sista mars firar vi alltid Toddes andra födelsedag, dagen när han fick ny benmärg.

På Toddes andra födelsedag 2014, hade vi pizza- & discokväll hemma hos oss. Samma kväll fick jag meddelande om en flicka som man omöjligt hittar donator åt och då funderade vi hemma vad vi kunde göra och att vi måste göra något. Todde ville utmana Jaro laget, de är friska och unga och sådana som behövs i registret. Jag ringde Jaros VD redan följande vecka och de var genast med på noterna. Deras engagemang som resulterade både i flera medlemmar till registret, informationsspridning om registret och den fina videon som hittas på youtube gav mig en kick och en vilja att göra mera. Efter detta skrev jag ner allt sådant som skulle ha gjort vår vardag lättare och gett mera trygghet och glädje under vår sjukdomstid och då föddes Project liv. Samarbetet med Jaro har fortsatt och de är alla alltid lika positiva, JARO är Project livs första ambassadörer. Slogan i i Project livss Logo; ”to bring back a lost smile…” är dessutom Jarospelaren Peter Opiyos ord i videon för stamcellsregistret. Se den här.

/Nina