Varför måste sjukhusen vara så vita? Det är en typisk fråga barnen ställer. Med små medel vill vi piffa till det vita och göra sjukhusen lite varmare och mysigare.

PARTYPACKS

Ibland kan det hända att barnen tvingas fira sin födelsedag på sjukhus. Då ska man kunna ordna ett riktigt kalas också där även om man är isolerad i ett rum. Project liv förverkligar detta genom att ge Partypacks till barnen som innehåller glada muggar, fat, servetter, ballonger, vimplar, serpentiner, kort, klistermärken och en liten gåva från Project liv.

SKRÄDDARSYDDA PRODUKTER

Sjukhus kommer med specialönskningar på produkter som vi kan skräddarsy för deras behov. Tex. en barncanceravdelning kontaktade oss angående sitt behov av ett skydd för cytostatika. Snabbt hade vi fixat till sådana i alla möjliga glada färger. Önskningar som kommer från avdelningarna och sjukhusen försöker vi förverkliga. Ingenting får vara omöjligt!

WALLIES

Barn gillar alla former av SKATTJAKT. Många resor som har fyllts av kreativa och händelserika upplevelser har ofta resulterat i ett konstaterande att: ”Det var absolut roligast då vi sökte klistermärkena på olika platser på hotellet. När man riktigt fick räkna och söka dem.” Roligt i all sin enkelhet! Figurerna som har en stark igenkänningsfaktor ger en känsla av hem och trygghet.

Project liv vill med våra wallies, som består av våra figurer, skapa känslan av trygghet och hemtrevnad på sjukhusen. Genom att figurerna finns både på de små och stora sjukhusen, i en korridor från avdelningen till t.ex.röntgen, i ambulansen och på många fler ställen kan vi hjälpa barnen att motarbeta sina rädslor och istället fantisera sig bort till andra platser och söka Project livs skatter. 

Dessa figurer kan också pryda väggarna i sjukhusens isoleringsrum och sovsalar. Barnen kan skapa sina egna klisterfigurer med Project livs bollar, fyrkanter och trianglar. Samtidigt fungerar klistermärkena som en fin del av processen då man får lämna isoleringsrummet och samtidigt dra ner alla figurer som man har omgett sig med. 

HELHETSKONCEPT

Vi erbjuder helhetskoncept som skapar färg och för in lekpedagogiska element på sjukhusen. Utgående från diskussioner med uppdragsgivaren erbjuder vi konsultering, men också kompletta paket som inkluderar design, planering, montering, införskaffande av material och slutförande. 

Ta gärna kontakt så berättar vi mer.

Nallesjukhus