VAD ÄR EN DRÖMDAG OCH VEM KAN FÅ EN SÅDAN?

Drömdagarna är en hjärtesak för oss. Att få en önskan uppfylld kan ge stor glädje och mycket kraft och vi tror att det kan hjälpa ett barn och dess familj i tillfriskningsprocessen.  

En drömdag är en möjlighet för vården att ex. efter en tuff behandling eller svår operation kunna nominera ett långvarigt sjukt barn, syskon, föräldrar eller hela dess familj till att få sin dröm förverkligad.  Även familjer med barn som avlidit kan nomineras. En drömdag kan vara allt från att träffa någon idol, uppleva nån djurpark, pröva på ett yrke ja vad som helst. Ibland kan föräldrarna varit väldigt trötta och då kan en så enkel sak som att åka bort på en hotellövernattning vara guld värd.


HUR GÅR EN NOMINERING TILL?

Vården står vanligtvis för nomineringarna eftersom de känner bäst till behoven, vet förutsättningarna och har kontakten. Då familjen gett sitt samtycke till att Project liv får deras kontaktuppgifter via vården, ringer vi upp dem och förverkligar så småningom barnets/barnens dröm i samråd med familjen.   

För drömdagsnominering krävs vanligtvis namn, telefonnummer till föräldrarna och diagnos.  


Även anhöriga och vänner kan nominera, men i sådana fall behövs kontaktuppgifter till barnets vårdande sjukskötare/läkare. Ibland uppstår en kö bland de nominerade och då kan vi bli tvungna att ändra ordningsföljden i förverkligandet.


Kontakt för Drömdagar:

Mirella Enlund, tel. 044-7437656 
eller e:post info@projectliv.fi