Drömmar kan bli sanna!

Våra drömdagar är en av Project livs hjärtefrågor. En uppfylld önskan kan ge mycket kraft, hopp och hjälpa hela familjen i tillfriskningsprocessen. Vi arrangerar i snitt 50 drömdagar per år.

Tro det eller ej: Man får önska sig vad man vill! Drömmar kan slå in! En drömdag kan vara allt från att träffa sin idol, resa bort, testa på en ny hobby, pröva på ett yrke - vi tror att allt går att ordna! Vi ser att just den där lilla extra tiden och drömmen ger både energi och kraft. Ibland kan föräldrarna vara väldigt trötta och då kan en så enkel sak som att åka bort på en hotellövernattning vara guld värd.  

Vem kan få en drömdag?

Det är vården som nominerar ett långvarigt sjukt barn, syskon, föräldrar eller hela dess familj. Även familjer med barn som avlidit kan nomineras. Efter en tuff behandling eller en svår operation kan det här vara en välbehövlig skjuts framåt. Project liv beaktar alla långtidssjuka barn, oberoende av diagnos. När ett barn blir sjukt är det hela familjens sjukdom. Därför lägger vi också fokus på syskon och föräldrar. Numera beaktar vi också behoven av guldkant i familjer med långtidssjuka föräldrar.

Hur går en nominering till?

Vårdpersonal (eller motsv. professionella) nominerar familjer för att få sin dröm uppfylld eftersom de bäst känner till behoven, vet förutsättningarna och håller kontakten till familjen. Då familjen gett sitt samtycke till att Project liv får deras kontaktuppgifter förverkligar vi drömmen i samråd med familjen. För nominering krävs vanligtvis namn, föräldrarnas telefonnummer och diagnos. 

LIV-överraskningspaket och drömevents

Anhöriga och vänner har möjlighet att nominera ett barn till ett LIV överraskningspaket. Även i detta fall behövs familjens samtycke. Utöver dessa arrangerar vi också årligen en handfull större drömevents för flera familjer samtidigt. Till drömevenemangen kan familjerna själva anmäla sitt intresse.

Vill du veta mer om våra drömdagar, drömevents och guldkanter till familjer?
Ta gärna kontakt så berättar vi mer!

Mirella Enlund
Ansvarig för LIV Drömdagar
info@projectliv.fi
+358 44 7437 656