Vi stöder när det behövs

När vi drabbas av oväntade situationer och sällsynta diagnoser kan det vara tryggt att komma i kontakt med familjer med liknande erfarenheter. I dessa situationer kan Project Liv hjälpa er att hitta det stöd ni behöver för att bättre orka ta er igenom det svåra. Vi utbildar också volontärer för vår verksamhet i samarbete med Folkhälsan.

Inom vår förening finns en samlad erfarenhet av att leva med långtidssjuka barn och att vara syskon till långtidssjuka barn, men också hur det är att leva med föräldrar som insjuknar. Vi har många olika perspektiv och berättar gärna mer.

Våra föreläsningar kan skräddarsys för olika tillfällen, till exempel för dagvårds-, skolpersonal, vårdare och arbetsplatser. Vi ordnar även informationstillfällen om stamcellsregistret. Våra föreläsningar passar väl in inom ramen för socialt ansvar.

Vi föreläser gärna under följande rubriker

  • Föräldraerfarenhet av långtidssjukt barn (diabetes, cancer, transplantation)
  • Information om stamcellsregistret
  • Bemötande av barn och familjer i sorg och kris
  • Att ha ett långtidssjukt syskon (anorexi)
  • Erfarenhetsstöd

  • Känslospråket som glädjens och trygghets verktyg

Våra föreläsningar har varit omtyckta i skolor, sjukhus och på företag. Vi arrangerar även öppna tillställningar med jämna mellanrum.

STÖDSAMTAL

Under coronaåret 2020 började vi erbjuda extra stödsamtal till de familjer som året innan fått en drömdag samt till de familjer som väntar på en drömdag.

Stödsamtalen är enbart samtal från en medmänniska till en annan. Vi ringer upp familjerna och lyssnar då de berättar om sin vardagssituation. ”Tänk att någon ringer utan ärende- bara för att höra hur vi har det” är feedback vi fått på dessa samtal.

De här samtalen har visat sig vara oerhört viktiga. Det känns skönt och många gånger befriande att få prata med en objektiv utomstående person. Även om samtalet är en punktinsats kan det fungera som en varm kram mitt i en svår vardag.

SUPERHJÄLTE FOTOUTSTÄLLNING

Våren 2019 ordnade Project liv ett Superhjälte fototillfälle, där 9 långtidssjuka barn i olika åldrar blev stylade och sminkade. Sen fick de välja en superhjälte dräkt och fotas av fotograf Linus Lindholm. Resultatet blev riktigt häftiga superhjältetavlor!

Eftersom virustiderna ställer till det för årets Superhjältefotografering bjuder vi här i stället på en unik, virtuell fotoutställning på våra härliga Superhjältar som var med ifjol.

Kämpa på där ute, ni är alla riktiga hjältar!

Lyssna på vår podcast Livet!

Vår podcast Livet fungerar som ett kamratstöd där människor delar med sig av sina erfarenheter för att stödja andra i deras situation.
Kom med i vår svenskspråkiga Facebook-grupp!

Klicka här för gå med i vår stödgrupp för långtidssjuka familjer ”Familjer med långtidssjuka barn” på Facebook.

Liv i vardagen

Ibland kan en särskild punktinsats vara det som krävs för att en familj ska ta sig vidare och få vardagen med det långtidssjuka barnet att rulla smidigare. Här kan Project Liv stödja genom vår tjänst “Liv i vardagen”. Känner du någon som är i behov av lite extra stöd och hjälp? Kontakta oss!

Vill du veta mer om våra LIV Support?

Ta genast kontakt så berättar vi mer!

Nina Brännkärr-Friberg
Ansvarig för LIV Support
nina@projectliv.fi
+358 40 5860104