Stöd och hjälp oss

Du kan bidra till att många får en konkret guldkant under sin tuffaste tid i livet. Det finns många sätt att bidra till Project Livs verksamhet. 

Du kan hjälpa oss att förverkliga drömmar och utveckla stöd för de mest sårbara. Genom att stödja vår verksamhet skapar du mer glädje och trygghet i vardagen för långtidssjuka barn och deras familjer, oberoende av barnets diagnos. Vi är oerhört tacksamma för all hjälp vi får.

1. FÖRETAG - BLI STOLT ÅRSMEDLEM

Vi söker kontinuerligt långsiktiga samarbeten och erbjuder företagen att bli stödjande årsmedlemmar. Medlemskapet innebär att vi funderar till sammans över ett win-win samarbete. Ni får Project livs klistermärke som kan sättas på dörr eller fönster samt en logo för er hemsidan som påvisar samarbetet. Ni får mer detaljerad info om verksamheten, bland annat genom vårt verksamhetsbrev. Medlemskapet kostar 600€ i året eller 50€/månad.

1.9-1.11.2019 har vi en kampanj var medlemskapet även garanterar 2 platser på vår jubileumsgala den 2.11.2019 samt extra synlighet på den.

För microföretag finns alternativ.

Kontakta nina@projectliv.fi ifall detta känns som något just ni vill vara med på!

2. BLI STÖDJANDE MEDLEM 

Medlemsavgiften för stödjande medlemmar i Project liv rf. är 30 euro per år. Du kan enkelt bli medlem genom att betala in 30 € till vårt kontonummer FI76 1113 3000 6201 91, NDEAFIHH. Kontoinnehavare: PROJECT LIV rf.  Kom ihåg att ange namn och kontaktuppgifter i meddelandefältet. Genom att uppge din mailadress vid inbetalningen får du ett medlemsbrev två gånger per år där vi berättar om vad som är på gång inom vår verksamhet. I dagens läge har vi 700 medlemmar, men vi siktar på att bli 1000 före utgången av 2019.

3. GE EN ENGÅNGSDONATION

Du kan också stödja oss genom att donera en valfri engångssumma till kontonumret: FI76 1113 3000 6201 91, NDEAFIHH. Kontoinnehavare: PROJECT LIV rf.Skriv gärna en liten hälsning i meddelandefältet - det blir vi alltid glada av!

Tillståndsnummer: RA/2018/807
Tillståndet i kraft under perioden: 15.12.2018-14.2.2020
Föreningen har penninginsamlingstillstånd för hela landet med undantag av Åland.
Tillståndsgivare: Polisstyrelsen
Tillståndstagare: Project liv rf 

Så här används de insamlade medlen

Föreningens syfte är att göra vardagen bättre för långtidssjuka barn, syskon och deras föräldrar, men också för personalen på de vårdande sjukhusen.

De insamlade medlen används för att arrangera drömdagar, men också för att göra sjukhusmiljöerna lite gladare. En del av medlen går också till att göra podcasts som stöder långtidssjuka barn och deras familjer och till att arrangera föreläsningar om långtidssjuka barn. Pengarna kan också användas för verksamhet där stamcellsregistret marknadsförs och till översättningsarbeten av infomaterial som delas ut på sjukhus.

VI får ofta bidrag från skolklasser, arbetsteam eller föreningar som på olika sätt bidrar till vår verksamhet. Om du själv vill ordna en insamling i samband med en födelsedag, jubileum eller liknande, ta då kontakt med vår styrelseordförande Nina Brännkärr-Friberg. 


Nina Brännkärr-Friberg
nina@projectliv.fi
+358 40 586 0104

4. SY & STICKA FÖR PROJECT LIV

SY HUNDAR.Våra Project Liv-hundar som doneras till ambulanser runt om i Österbotten har blivit väldigt populära. Personalen i ambulanserna ger hundarna till barn som transporteras. Hundarna kan sys av resttyger, men det är viktigt att tygen har Project Livs färger (blått, gult och rött). Öronen ska vara sydda av filttyg och ha en blå yttersida. Det ina innerörat ska vara gult och det andra rött. Mönstret kan du ladda ner här.

STICKA SOCKOR. Project Liv-sockorna är designade av Benita Stenlund och får gärna stickas i Project Livs färger (blått, gult och rött).

5. KÖP VÅRA PRODUKTER

Genom att köpa våra produkter stödjer du vår verksamhet. Produkterna köper du i vår webbshop. Produkterna kan också köpas i Bothnia Apoteket på Storgatan i Jakobstad, och på vårt kontor på Otto Malmsgatan 13 samt på Vasa kontoret, Rådhusgatan 21.  

6. BLI VOLONTÄR!

Vi utbildar också volontärer för vår verksamhet i samarbete med Folkhälsan. 

7.  BLI EN HJÄLPANDE HAND

Är du intresserad av att vara med och göra något praktiskt för Project liv? Vi hjälper alla långtidssjuka barn, oberoende av diagnos. Allt från cancer till organtransplantationer, diabetes, anorexi och psykiska sjukdomar. När ett barn blir sjukt är det hela familjens sjukdom - därför vill vi också lägga fokus på syskon och föräldrar. Har du något kunnande som eventuellt kunde vara till hjälp för oss? Kom gärna med i vår varma och hjärtliga verksamhet! 

Mejla oss på info@projectliv.fi och berätta om vem du är och hur just du önskar hjälpa till. Vi tar kontakt med dig när vi behöver din hjälp!

8. LIV I LÅDAN

Jakobstadsprofilen Antti Koivukangas kom på idén om att återuppliva den fina Österbottniska traditionen ”Har du vari ti låådo”, det vill säga besöka motionslådorna. Tillsammans med oss tog Koivukangas fram kampanjen ”Liv i lådan”. Spänn på dina springskor och utmana dig själv att besöka våra motionslådor. När du kommer till Liv-lådan kan du t.ex. donera 1 € till föreningen genom att skicka sms: 1E LIV till 16588. Du kan också utmana dig själv med tio besök och därefter betala en större klumpsumma. Skriv gärna ditt namn i lådan så deltar du i utlottningen av våra priser!

Läs mer om Liv i lådan

9. CROWDFUNDING

Vill du starta en crowdfunding för vår verksamhet eller något speciellt ändamål som tangerar långtidssjuka barn. Kontakta info@projectliv.fi.

10. SPRID BUDSKAPET!

Du kan också stödja oss genom att gilla och dela våra inlägg på Facebook och Instagram. Att supporta oss på sociala medier är också ett sätt att konkret hjälpa vår verksamhet framåt! Du hittar oss på:

Facebook
Instagram
Youtube
Soundcloud

Följ oss gärna!