Collecting smiles historia

När vår egen bok “Lek, pyssel och mat” gjordes år 2016 fanns redan tanken om att vi även ska ha en virtuell tipsbank på sysselsättning åt långtidssjuka barn. En inspirationskälla för långtråkiga dagar. Med det hisnande tempot som vi haft de senaste åren har detta lite fallit ner på prioriteringslistan. Tills dagen kom, 2020, när Coronaviruset ändrade hela världen och allas flexibilitet och kreativitet sattes på prov. Verksamheten behövde ändras i enlighet med vad som tilläts och behövdes. På några dagar samlade vi ihop tankar och  idéer. Våra hjälpande händer kontaktades och vi hade plötsligt med idrottare, pysslare, matprofiler och kulturaktörer från hela landet som ville vara med. Gambits kodare var så flexibla och snabba att vi knappt hann blinka. Plattformen Project liv-Collecting smiles såg dagens ljus.

På denna plattform ska man både kunna ge och ta emot leenden. Leendet - det ska vi sprida vidare tillsammans! Och sedan när Corona viruset är förbi har vi tillsammans byggt upp en ovärderlig tipsbank för de barn som fortsättningsvis lever isolerade! Tack att ni finns alla våra stödjare, Tack för er hjälp!

Vi behöver din hjälp!

TILLSAMMANS ska vi bygga upp denna plattform.

Har ni roliga idéer som ni vill dela med er av?

Kan detta vara en del av en hemundervisningsuppgift, kanske? Eller har du en specialkunskap du gärna lär ut åt andra? Har du favoritrecept, pyssel eller kanske en vits som är bara bäst i världen!?

Gör en hemma-/sjukhusvideo på max 1-2 min där ni gör nått roligt pyssel tillsammans, bakar något gott, rör på er eller leker någon spännande lek. Det kan ju också vara en sång som ni kanske vill dela med er av? Skicka videon eller tipset till info@projectliv.fi eller via WhatsApp på telnummer: 040-1306470.