Nina Brännkärr-Friberg

Nina är inititativtagaren till Project liv. Hon är styrelseordförande, men jobbar även med den dagliga verksamheten. Det strategiska och ekonomin hör till Ninas ansvar. Nina är ingenjör inom Produktionsekonomi samt har en Masters degree inom Logistik och hon jobbade inom det i 15 år innan föreningen grundades sommaren 2014. Sonens leukemi och erfarenheten kring den var startskottet till att börja jobba för att återse borttappade leenden. Nina har även egen erfarenhet av att genomgå en tuff sjukdom.

Nina har man och tre barn och bor i Jakobstad, men spenderar även mycket tid på villan i Larsmo.  Nina laddar batterierna genom löpning och att gå på gym. Matlagning gillar hon också och ibland låter hon den kreativa ådran styra. Ninas motto är: Det är inte lyckliga människor som är tacksamma, utan det är tacksamma människor som är lyckliga. Sedan har hon en förkärlek till uttrycket ”it´s cool to care”.

 
Mirella Enlund

Mirella är fru och mamma till tre döttrar. Hon är magister inom samhällsvetenskaper och hon kom med i Project liv första gången på hösten 2015. Mirella har varit med och utvecklat drömdagskonceptet till vad det är idag och ansvarar för fokusområdet LIV Drömmar.

Med sin erfarenhet både från att ha ett diabetesbarn och att vara syster till en anorektiker har hon sett hur utmanande en vardag med långtidssjukt barn kan vara. Hon vet så väl hur mycket ”lite uppmuntran och omtanke” kan betyda för att familjer igen ska orka vidare. För Mirella är mötet med familjerna det viktigaste och gåvorna vi ger bara en bonus. När det gäller att balansera upp den annars intensiva vardagen med familj, jobb och församlingsliv, är det främst en sak som fungerar för henne -nordic walking!   


Susanna Back

Redan under studietiden till hälsovårdare kände Susanna att hon ville göra nått mer för vården... Hon studerade dock vidare och hann jobba närmare 10 år som verksamhetsledare för barnfamiljerna inom Vasa svenska församling före hon en dag befann sig isolerad med sin andra dotter i ett helt vitt rum på en barnavdelning. Det här fick henne att börja fundera om...

I början av 2016 hittade hon Project liv och visste direkt att här finns just möjligheten att göra en skillnad. Idag ansvarar Susanna för LIV i vården området.

Av eget intresse har hon fördjupat sina kunskaper inom bl.a. krispsykologi. Hon talar sig gärna varm för ett gott bemötande inom vården.

Som privatperson älskar hon havet, naturen och människomöten. Hon bor i Vasa med man och två barn. Allra bäst trivs hon då hon får utveckla och utvecklas!Marie Bergman

Marie kommer från den lilla skärgårdsstaden Pargas i Åboland, där bor hon med man, två barn och en katt. Till utbildningen är hon Socionom (YH) med barnträdgårdslärarbehörighet. Marie jobbar som socialhandledare inom närståendevården. Sedan oktober 2020 är hon en del av Project livs team och kommer nu att jobba en dag i veckan med att förankra verksamheten i Åboland.

År 2017 kom sjukhusvärlden in i familjens liv med buller och bång då familjen fick beskedet om att båda barnen hade en medfödd kronisk sjukdom. Mitt i allt tumult fanns Project liv där som ett ovärderligt stöd. Sedan oktober 2018 har hon fungerat som en hjälpande hand för föreningen och i mars 2019 utbildade hon sig till Project liv-volontär. Marie har även sedan tonåren erfarenhet av att vara anhörig till en långtidssjuk syster. 
På fritiden njuter hon som mest i skärgården med en bra bok, en kopp kaffe och glada barn.

 


Yvonne Flygar

Yvonne är hustru och fembarns mamma från Sjundeå, till familjen hör också två hundar. Yvonne har jobbat med kundservice sen tonåren, bland annat i olika restauranger, som reseguide utomlands och väktare. Hon har även jobbat som närvårdare i äldrevården. I oktober 2021 kom hon med teamet och jobbar för att ge Project liv ett starkare fotfäste i Nyland.

I Yvonnes familj finns det flera långtidssjuka barn. Tack vare all tid som hon och hennes barn spenderat på sjukhus och all belastning familjen haft, så förstår hon så väl vad familjerna går igenom. År 2019 fick Yvonnes egna familj en dröm uppfylld av Project liv, och då fick hon själv uppleva hur viktigt det är. På fritiden går hon gärna på extra lång promenad med hundarna och lyssnar på musik. Hennes favorit citat är:  "Var inte ängslig! Jag klarar mig alltid!"


Magnus Lindström

Magnus har alltid brunnit för identitetsplanering, som sträcker sig ända fram till det offentliga rummet. Redan i början av hans arbetskarriär fick han en glimt av att arbeta med sjukhus och informationsdesign. Härifrån föddes viljan att göra något mera eftersom sjukhusmiljöerna i hans ögon kändes rätt så “kalla”, och intresset att få utveckla dem växte. Främst barnavdelningarna lämnade som ett frågetecken för honom. Så, när Magnus blev kontaktad för att planera Project livs identitet, hade han redan hunnit bygga upp visioner från tidigare arbetsuppdrag på sjukhus. Utmaningen här, låg i att identiteten skulle vara lika användbar i sjukhuset, som utanför.

”Idén med Project livs identitet är att den skall vara enkel att forma om beroende på uppdraget. Logon som innehåller grundformerna triangel, kvadrat och cirkel är identitetens kärna. Tillsammans med grundfärgerna rött, blått och gult bildar de ett stadigt formspråk som samtidigt ger utrymme för ständig utveckling. De lekfulla formerna och färgerna är dessutom lätta för barnen att ta till sig” berättar Magnus.  

På fritiden älskar han att syssla med musik, som för honom är en skön motpol till vardagen och yrket.