Det här är vi

Project Liv finns till för dig som vårdare, för dig som förälder och för dig som anhörig. Tillsammans skapar vi glädje och trygghet för familjer som kämpar. Vi finns fysiskt på Jakobstadskontoret, Vasakontoret, i Åboland och i Nyland. 

Nina

Nina är inititativtagaren och styrelseordförande, men jobbar även med den dagliga verksamheten och ansvarar för det strategiska och ekonomin. Nina är ingenjör inom Produktionsekonomi samt har en Masters degree inom Logistik. Nina har man, tre barn och bor i Jakobstad. Hennes motto är: Det är inte lyckliga människor som är tacksamma, utan det är tacksamma människor som är lyckliga. Sedan har hon en förkärlek till uttrycket ”it´s cool to care”.

Mervi

Mervi har tidigare jobbat som chef på ett laboratorium och är van att ha många bollar i luften. Mervi bor i Oravais, har man och tre pojkar varav den yngsta bor ännu hemma och hon titulerar sig även som fotbollsmamma. När ett av barnen som 15-åring insjuknade i epilepsi fick livet nya värderingar och ända sen dessa har drömmen vuxit fram att få jobba mera människonära. På fritiden promenerar Mervi gärna ute i naturen, läser och umgås med vänner.
"För mig är välmående människor grunden för ett bra liv och jag vill gärna vara med och förverkliga detta för så många som möjligt!"

 

Susanna

Susanna är hälsovårdare i grunden men har ett stort intresse för krispsykologi och bemötande i kriser. I början av 2016 hittade hon Project liv och visste direkt att här finns möjligheten att göra en skillnad. Susanna ansvarar för LIV i vården området och Vasakontoret. Susanna har man och två barn, älskar havet, naturen och människomöten. Allra bäst trivs hon då hon får utveckla och utvecklas!

Marie

Socionomen Marie jobbar med att förankra verksamheten i Åboland. År 2017 kom sjukhusvärlden in i familjens liv med buller och bång då familjen fick beskedet om att båda barnen hade en medfödd kronisk sjukdom. Mitt i allt tumult fanns Project liv där som ett ovärderligt stöd. Sedan oktober 2018 har hon fungerat som en hjälpande hand och Project liv-volontär. Marie har även sedan tonåren erfarenhet av att vara anhörig till en långtidssjuk syster. På fritiden njuter hon som mest i skärgården med en bra bok, en kopp kaffe och glada barn.

Magnus

Magnus har alltid brunnit för identitetsplanering, som sträcker sig ända fram till det offentliga rummet. Redan i början av hans arbetskarriär fick han en glimt av att arbeta med sjukhus och informationsdesign. Främst barnavdelningarna lämnade som ett frågetecken för honom. Idén med Project livs identitet är att den skall vara enkel att forma om beroende på uppdraget. Logon som innehåller grundformerna triangel, kvadrat och cirkel är identitetens kärna. Tillsammans med grundfärgerna rött, blått och gult bildar de ett stadigt formspråk som samtidigt ger utrymme för ständig utveckling. De lekfulla formerna och färgerna är dessutom lätta för barnen att ta till sig.

Carola
Carola arbetar som LIV-koordinator och kontorsansvarig i Jakobstad. Hon har utbildning inom vården med erfarenhet från både Vasa centralsjukhus och olika seniorboenden. Sedan 2015 har hon drivit eget företag med fokus på textskrivning och podcasts. 2020 började hon även arbeta som doula och profylaxföreläsare, detta ger henne en unik möjlighet att stötta och vägleda blivande föräldrar. Vilket är något hon brinner starkt för! 

Utöver hennes roll som 3 barnsmamma, ägnar hon mycket tid åt föreningsliv och styrketräning. En ledig dag spenderar hon helst på villan i Vexala!