Carola - Ny kollega på Project Liv

”Jag har alltid brunnit för att stöda och vägleda blivande föräldrar, och nu får jag ta nästa steg.” Carola Nordberg, LIV-koordinator

Carola - Ny kollega på Project Liv

19.5.2024

I början på mars detta år, anställdes Carola Nordberg på Project Liv. Carola är vår nya koordinatior och är även kontorsansvarig för kontoret i Jakobstad. 

”Jag började jobba för Project liv i mars 2024 och är därmed nyast i teamet. Min titel är LIV-koordinator. I praktiken betyder det att jag jobbar med alla tre fokusområden. Jag hjälper till att förbereda drömmar och surprisepaket, packar kit och necessärer och för ut våra grejer till sjukhus och avdelningar. Jag är samtidigt kontorsansvarig i Jakobstad och sköter en del av administrationen, och eftersom jag är intresserad av att producera innehåll och har ett estetiskt öga så föll det sig naturligt att en del arbetstid går till att producera och designa innehåll till vår marknadsföring. Många har säkert redan sett mig i föreningens somekanaler, och det kommer mera. 

På Project liv pratar vi mycket om drömmar och för mig är det en dröm att ha ett jobb där jag kan stöda andra föräldrar. Jag är vårdare i grunden och de sen 2015 har jag jobbat som egenföretagare där copywriting, doula -uppdrag samt att producera podcasts tagit upp all min arbetstid. Min podcast hade jag på Svenska Yle från 2019 tills helt nyligen, maj 2024 då vi beslöt att avsluta det kapitlet för att ge plats åt annat, bland annat mitt jobb på Project liv.

 Jag och min man har förmånen att ha tre friska barn, men när jag själv var liten insjuknade min mamma i cancer. Nu när jag ser hur mycket vi kan göra även för barn med långtidssjuka föräldrar inser jag hur mycket jag saknade att någon såg just mig då när mamma var sjuk. Det fina med vår verksamhet är att alla har något de kan relatera till – om man inte själv är drabbad finns det sannolikt någon i den närmaste kretsen.

Till mitt uppdrag hör också att fundera på föreningens framtid. Jag kom in i ett skede när det verkligen bubblar av idéer och det ska bli spännande att få vara en del av utvecklingen. Det är roligt att se att föreningen redan nu är ett känt varumärke i olika sammanhang och jag hoppas att vi kan växa ytterligare. Det som gör oss unika är det stora förtroendet Nina och de andra lyckats skapa under åren. Project liv är professionella, men samtidigt genuina, och har alltid barnen i fokus. Jag hoppas kunna fortsätta i samma stil, och tillsammans med gänget ta nästa steg för att kännas relevanta och aktuella också de kommande tio åren. Min styrka är att jag är ganska handlingskraftig, och har inte långt från tanke till handling. Som anställd inom föreningen tillåts man drömma stort – ingenting är omöjligt - det är något jag verkligen uppskattar med mitt jobb!”

Carola Nordberg maj 2024