Kun joudumme kokemaan yllättäviä tilanteita sekä harvinaisia sairauksia niin voi tuntua turvalliselta saada yhteyttä perheisiin jolla on samantyylinen kokemus. Tälläisissä tilanteissa Project liv voi olla avuksi ja löytää se tarvittava tuki jotta jaksaa tilanteessa eteenpäin. Ottakaa yhteyttä niin pienissä kuin isoissakin asioissa, ei ole olemassa tyhmiä kysymykisä.
Luennot
Meidän yhdistyksen työntekijöillä on kertynyt kokemusta siitä millaista on elää pitkäaikaissairaan lapsen kanssa, millaista on olla sisarus pitkäaikaissariaalle lapselle mutta myös siitä millaista on elää vanhempien kanssa jotka sairastuvat. Meillä on monta erillaista perspektiiviä ja kerromme meiellään lisää. Meidän luennot räätälöidään eri tilaisuuksille, esimerkiski päiväkoti- tai kouluhenkilökunnalle, hoitajille ja työpaikoille. Meidän luennot sopivat hyvin yhteiskuntavastuun kehyksien sisälle.
Luennoimme mielellään seuraavista aiheista:
¤ ”Project liv – tule mukaan tekemään maailmasta vähän hauskempi paikka”
¤ Vanhemman kokemus pitkäaikaissairaasta lapsesta ( diabetes, syöpä, transplantaatio, synnynnäinen sydänvika, adhd/asperger )
¤”Miten pelastaa tuntematon?” Tietoa kantasolutrekisteristä.
¤ Lasten ja nuorten kohtaaminen surussa ja kriisissä
¤ Kun sinulla on pitkäaikaissairas sisarus (anoreksia)
¤ Kokemustukea
¤”Tunnekieli työkaluna ilolle ja turvallisuudelle.” - tärkeys siinä että saa puhua omaa äidinkieltään
Meidän luennoista on pidetty kouluissa, sairaaloissa sekä yrityksillä. Järjestämme myös avonaisia tilaisuuksia vähän väliä.
Tukipuhelut
Tukipuhelu on puhelu yhdeltä kanssaihmiseltä toiselle. Me kuuntelemme ja perheet saavat kertoa mitä itse haluavat arjestaan. ”Ajatella että joku soittaa ihan muuten vaan – vain kuullakseen mitä meille kuuluu!” on palaute mitä olemme näistä puheluista saanut.
Nämä puhelut ovat näyttäytyneet olemaan tärkeitä. On mukavaa ja vapauttavaa saada puhua objektiivisesti ulkopuolisen henkilön kanssa. Vaikka puhelu on kertaluontoinen niin se voi tuntua lämpimältä halaukselta rankan arjen keskellä.