Drömmar kan bli sanna!

Se video om våra Drömmar!

 

Våra drömförverkliganden är en av Project livs hjärtefrågor. En uppfylld önskan kan ge mycket kraft, hopp och hjälpa hela familjen i tillfriskningsprocessen. Vi förverkligar drömmar, stora som små.

Tro det eller ej, man får önska sig vad man vill! Drömmar kan slå in. En dröm kan vara allt från att träffa sin idol, resa bort, testa på en ny hobby, pröva på ett yrke - vi tror att allt går att ordna. Vi ser att just den där lilla extra tiden och drömmen ger både energi och kraft. Ibland kan föräldrarna vara väldigt trötta och då kan en så enkel sak som att åka bort på en hotellövernattning vara guld värd.

Vem kan få sin dröm uppfylld?

Vården nominerar ett långvarigt sjukt barn, syskon, föräldrar eller hela dess familj till oss. Även familjer med barn som avlidit kan nomineras. Efter en tuff behandling eller en svår operation kan det här vara en välbehövlig skjuts framåt. Project liv beaktar alla långtidssjuka barn, oberoende av diagnos. När ett barn blir sjukt blir det hela familjens sjukdom. Därför lägger vi också fokus på syskon och föräldrar. Numera beaktar vi också behoven av guldkant i familjer med långtidssjuka föräldrar.

Hur går en nominering till?

Vårdpersonal (eller annan i motsvarande professionell ställning) nominerar barn eller hela familjer för att få sin dröm uppfylld eftersom de bäst känner till behoven, vet förutsättningarna och har kontakten till familjen. Då familjen gett sitt samtycke till att Project liv får deras kontaktuppgifter, förverkligar vi drömmen i samråd med familjen. För nominering krävs vanligtvis namn, föräldrarnas telefonnummer och diagnos. 

Liv-Surprise

Anhöriga och vänner har möjlighet att nominera ett barn, syskon eller en hel familj till en minidröm eller Liv Surprise. Även här behövs familjens samtycke.

Drömevents

Utöver dessa arrangerar vi också årligen en handfull större drömevents för flera familjer samtidigt. Till drömevenemangen kan familjerna själva anmäla sitt intresse.

Ansvarsfrihet

Vi förverkligar drömmar i enlighet med våra principer och värderingar. När drömmen är en produkt eller ett eget husdjur, ansvarar vi inte för användningen och hållbarheten av produkten eller skötseln av djuret.

Eventuella försäkringar för produkten/djuret står familjen själv för. Då drömmen är en upplevelse eller en resa möjliggör vi denna, men ansvarar inte för reseförsäkringar och eventuella andra försäkringar, såsom olycksfallsförsäkring etc. Alla typer av försäkringar bär familjen själv ansvar för.

 

 

Vill du veta mer om våra drömmar, drömevents och guldkanter till familjer? Ta gärna kontakt så berättar vi mer!

“När hon nominerades för en drömdag var allt svart, men det har liksom varit något positivt att vänta på som har betytt massor ända sedan nomineringen.”

Liv Drömmar

-Förälder till drömdagsbarn-

Dreams

Hilmas klatterstallning2
Bild 3
image3
MG 9338 3
Sam3
WhatsApp Image 2022 04 07 at 12.41.24